Water Fools, and Other Such

Kjære leser.Under finner du faktisk et bilde av meg. Du får leite godt, om du er nysgjerrig.

Men altså, litt om arrangementet.

For å sitere Gunnar Danbolt da han skulle si noe om en tidlig, og heller eksperimentell utstilling i regi av Bård Breivik, hva i all verden kan en si om dette.

Jeg og følget hadde litt problemer med det samme. Men når det er sagt, må vi jo tilstå at vi ikke tok plass på tilrådde steder, som ved kortenden v Bystasjonen, så kan vi jo takke oss selv for at handling og drama forsvant i skumring og motlys. Det var uansett langt mer mat for sanser og tanker enn fjorårets. Unntaket er musikken. Mens disse performance-artistene satset tungt på lirekasse i repeat, var det mer stemningsfullt med Grieg i fjor.

Vi fikk ikke med oss det brennende hodet. Vi fikk ikke med oss de fire elementenes betydning for stykket. Vi skulle antakelig ha lest oss opp på forhånd, så hadde utbyttet blitt større. Da kunne vi kanskje sagt noe mer fornuftig om det.

Note to self; husk lese deg opp, dersom stykket du skal se, ikke er umiddelbart tilgjengelig. Vi hadde det ganske gøy og stemningfullt allikevel

Takk til BT for avklarende tekst og bilder, under:

 • TETT I TETT: Flere tusen tilskuere omkranset hele Lille Lungegårdsvann ved midnatt, for å få med seg forestillingen. FOTO: Odd Nerbø
 • Festspillene

  Flere tusen samlet rundt Smålungeren

  Pyroshow på vannet lokket bergenserne ut midt på natten.

  Flere tusen mennesker er samlet rundt Smålungeren, midt i Bergen sentrum natt til søndag. I forbindelse med Festspillene setter det franske teaterkompaniet Compagnie Ilotopie opp teaterstykket «Water Fools», en absurd og mystisk forestilling sentrert rundt en eldre mann som en dag våkner opp med brennende hode.

  HOVEDPERSONEN: Forestillingen starter ved at en mann våkner og oppdager at hodet hans begynner å brenne.
  Odd Nerbø

  I stykket er Smålungeren forvandlet til en scene. Alle tilskuerne har fått utdelt headset, der de hører musikk som akkompagnerer forestillingen som utspiller seg på vannet.

  VÅT SCENE: Dette er andre år på rad at Festspillene bruker Smålungeren som en scene til en forestilling.
  Odd Nerbø

  De som har gått forbi de siste dagene, har kanskje sett en liten bil og en campingvogn midt uti Smålungeren. De er ikke feilparkert, det er noen av kulissene til oppsetningen.

  Den lille bilen startet hele forestillingen med å kjøre på vannet.

  ET UVANLIG SYN: En liten bil kjører over Smålungeren i starten av forestillingen.
  Odd Nerbø

  Odd Nerbø

  Smålungeren er nesten 28.000 kvadratmeter stort, og selve stykket bruker rundt en tredjedel av vannet.

  Som BT skrev tidligere i uken, inneholder stykket et pyroshow i ekte Iron Maiden-stil. Både flammer og fyrverkeri er en del av forestillingen. Men festspilldirektør Anders Beyer har tidligere sagt til BT at stykket er mer enn bare fyr og flamme.

  – Tilskuerne inviteres med på en reise som tar for seg hele spekteret av våre livsgrunnlag; de fire elementer. Gjennom fremstillingen av hverdagslige situasjoner som ett ytterpunkt, vil vi tas med på en forandringsreise hvor ild, luft, jord og vann utgjør grunnpilarene, sier han.

  FLAMMER: Hvis forestillingen lever opp til forventningene skal tilskuerne få et ekte pyroshow.
  Odd Nerbø

  Odd Nerbø

  Reklame

  Legg igjen en kommentar

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s

  %d bloggere liker dette: