Notater fra en tenkt dagbok

Denne teksten er blitt til med bakgrunn i en oppgave på skriveverksted. Du ble gitt et ord for hver dag i oktober. For denne skriveren ble det etterhvert til en sammenhengende historie. 

Coat. 27. Oktober. 2019. Frakk. Belegg. 

på norsk frakk. Eller belegg, dekke, noe som legger seg over noe annet. Eller omslutter noen, en person med duvende frakkeskjøter, eller snøen som legger seg  stille over han, når han har falt om i skogen.

Til og med en kake kan ha en ‘coat`av av melis eller sjokolade. Smak på det. Velg hva du vil.

Ride. 28. Oktober. Tur. Omgang.

Det er sant at jeg kjørte vekk den kvelden. At det var meg som ble borte, da noen kunne trengt meg mest. Ikke han. Jeg festet et blikk, et mikrosekund, på den mørke frakken ute på plenen. Snøen lavet ned over den og gjorde den om til en dyne. En iskald dyne, og det gjorde ingen ting, for ansiktet hans var også hvitt som snø. Jeg sier, det var helt absurd. Denne rødglødende mannen, nå så kald. Ha ha ha!

Jeg var ikke klar over det før etterpå, men jeg flirte. Noen korte bjeff før jeg rev opp bildøren. Men jeg røpet meg, der.  Jeg klarte ikke ta meg sammen.

Aldri ride ranke med Fride mer, flirte jeg. Sånn kan det gå. Sånn kan det gå. 

Injured. 29. OKT. Skadet.

Motoren brummer som en veldressert hund. Det virker beroligende, men jeg klarer ikke slutte å le. Skadet. He he. Hahaha! Nei du, han er langt forbi det stadiet… Jeg forsøker konsentrere meg om veien. Alleen ut fra gården er lang og smal, Almetrærne står tett inntil på begge sider.

Brått hugger jeg bremsene i og bilen skrenser sidelengs og ute av min kontroll. Et dumpet dunk idet bakskjermen treffer en trestamme. Faen. Fride. Hun er der enda. Aleine på gården. Bare hun ikke kikker ut. Vær så snill, ikke la henne

Catch. 30. OKT. 2019. Fange.

Nei, ingen skal fange meg. Jeg gjorde det for deg, Fride. For at du skulle få fred og vokse opp til å bli til et stort og helt menneske.

Men jeg kan ikke snu.

Jeg ser for meg silhuetten av den ufattelig stygge kroppen naken og hvitglinsende, den duver rytmisk i måneskinnet. Kjenner jeg etter, kan jeg fremdeles kjenne lukten av svette. Og jeg kan høre forskremte pip, det virker som de kommer fra denne oppblåste tønnemagen som jeg skjønte skjulte deg.

Jeg kjenner kvalmen komme. Jeg triver etter hanken i bildøren,, og slepper meg baklengs ut i veien. Jeg lander på rygg og rekker akkurat å rulle meg rundt før gørret er på vei opp halsen.

Da jeg setter meg opp, kjennes det som om jeg spydd ut alt. Alt jeg hadde inni meg. Jeg er bare et tomt hylster.

Men jeg kan ikke gå i fengsel for deg, Fride. Det jeg ville, var å sleppe deg fri. Og prisen for det er min egen frihet. Nei, ikke tale om. Jeg merker at jeg ler igjen, en tørr rusten latter.

Jeg aker meg inn på sjåførsetet igjen, starter opp og glir sakte  nedover veien. Jeg har god tid. Ingen sirener, ingen blålys. Fride, vær så snill og vær der du er. Ikke kikk ut, eller noe. Jeg vil at du skal tenke gode tanker om meg. Seinere, når alt dette er fortid.

Mot slutten av alleen øker jeg farten, snart kan jeg ta inn på motorveien. Kanskje vil det være langt mellom trailerne på det glatte føret.

Og jeg vet ikke hvor jeg skal 

Ripe. 31.10.2019. Modnet

Så er det over.

Rart å tenke på, egentlig. Hele tiden tror du livet har så mye mer å gi deg. Alt skal komme til deg. Alt du trenger er å vente. Vente. Til ventingen plutselig er over og du skjønner at det ikke er noe mer bak den siste svingen. Tiden ble moden. Overmoden, uten at du merket det, engang.

Tenk ikke vondt om meg, Fride. Kanskje leser du en dag disse lappene. Jeg legger dem i hanskerommet, i håp om at de ikke brenner opp. Om hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde.

Jeg skulle gjerne fått en siste samtale med deg, men tiden er der, og skal ikke stort lenger.

Lev vel, lille venn, håper du skjønner at jeg alltid har elsket deg.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: