En tanke om “Kultbok Et mord for lite

  1. Etter å ha lest alle de tretten novellene i boken, er jeg enig med meg selv i at jeg kan anbefale denne til alle som liker krim. Ja selvsagt er jeg ikke uhildet, jeg er jo med i boken! Men samtidig, jeg skal jo ha litt greie på dette her, og som fagperson er jeg positivt overrasket over nivået, og ikke så lite stolt over å ha havnet i dette selskapet.

    Det at det er en antologi, gir fint mangfold og mange fasetter til de mer problematiske sidene ved livet.

    For undertegnete er krim den mest ekstreme konsekvens av «det som kunne hende». Ifølge Aristoteles er det dette som skiller diktekunst fra sakprosa.
    Denne boken er full av det som kunne hende, men også det som har hendt, uten at leseren føler seg bedre av den grunn. Her er mye ekkelt, nifst og skjebnetungt, men faktisk også et og annet solstreif innimellom! Med andre ord, det finnes noveller som ender godt inni der…

    I og med at det er flere forfattere, vil heller ikke leseren være i stand til å finne en formel til bruk på hele boken, slik det ofte skjer dersom en leser mye samme forfatter. Nei, for oss som liker korte tekster, er det fint å surfe mellom ulike stiler og svært så ulik vinklinger på eldgamle tema: når går en hending over fra å være en skildring av hverdagsliv og relasjoner, til å bli krim?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: